KUR'AN

ISLAM

KNJIGE

ILAHIJE

ZA DJECU

ISLAMSKI
FORUM

Bismillahhirahmannirahim

Dobro došli na sajt islambih.


islambih je sajt namijenjen onima kojima se Allah dž.š. smilovao te im zastore ispred njih skinuo i učinio da njihove oči vide , njihove uši čuju , njihova srca osjete , a razum spozna Stvoritelja svih svjetova ,Njegove znakove i Istinu..


Istina je hvala dragom Allahu samo jedna , i čista od svega onoga kakvom je mnogi, iz znanja ili ne znanja, slikaju i prezentiraju . Tim činom oni od istine prave laž, a oni postaju oni koji nose laž.


Od samog stvaranja čovjeka Allah dž.š. ,iz svoje milosti, šalje čovjeku uputu i jasnu istinu . Put do spoznaje istine , jeste znanje. A put znanja jeste čitanje i proučavanje .


Allah dž.š. kaže:


....Reci: "Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju? Samo razumni shvaćaju i pouku primaju!" ." (39:9)

Svaki čovjek osjeća potrebu za istinom .Neki svjesno neki nesvjesno, žude za istinom. Istina nudi čovjeku duševni mir i spokojstvo .Ona mu je svjetlo i putokaz .

A šta je to Istina uopće?

Istina je ALLAH. Istina je spoznaja ALLAHA , i zato je Istina samo jedna i vječna .

I za to neka nam Allah pomogne u našim nastojanjima da imamo udio u širenju istine , dobra a i Tebi. Pročitaj , prenesi i preporuči drugom da pročita. Budi i Ti jedan od onih koji vjeruju i dobra djela čine .Od onih kojima je Allah zadovoljan , i koga ON višestruko nagrađuje.


Neka nam Allah oprosti na svemu onom što nenamjerno pogriješimo . I neka nam dobri ljudi halale ako se prema nekome nenamjerno ogriješimo .Allah nam je svjedok da nam je nijet širenje Njegove riječi i Istine . Iza ovog sajta se ne krije apsolutno ništa komercijalno .Sav trud i rad je na volonterskoj bazi o vlastitom trošku . Mi se nadamo nagradi Onoga ko je Najveći i Najmilostiviji.

Osjećajte se prijatno na našim stranicama .

Učestvujte i vi sami u njenom razvitku vašim sugestijama i prijedlozima kao i materijalu .

U kontakt sa nama možete stupiti putem knjige posjetilaca i Foruma o islamskim temama ,ili direktno putem elektronske pošte .

Naš e-mail je : webmaster@islambih.net.

Neka vam se Gospodar svih svjetova smiluje i počasti vas onim najboljim što jednom čovjeku može da se desi ,ISLAMOM.

Essalamu alejkumislambih je optimiran za InternetExplorer od ver.4.0
1024X768 rezoluciju.
Kodirana je za srednjoevropsko podrucje sa WIN1252 codom.